اینستاگرام یا وب سایت ؛ کدامیک بهتر است؟

اینستاگرام یا وب سایت ؛ کدامیک بهتر است؟

بلاگ

اینستاگرام یا وب سایت ؟ این سوالی است که اغلب کسانی که می خواهند کسب و کار اینترنتی راه اندازی کنند از خود می پرسند. ممکن است افرادی که با فعالیت در یک پیج اینستاگرام به درآمد خوبی هم رسیده اند، در مقام مشاوره یا یک توصیه دوستانه، فعالیت صرف در اینستاگرام را توصیه و تجویز نموده و طراحی سایت برای کسب و کارتان را توصیه نکنند.

اگر شما قصد ایجاد و راه اندازی کسب و کار اینترنتی برای خود دارید، نباید به دنبال مقایسه، ترجیح و یا انتخاب بین اینستاگرام یا وب سایت باشید. اصولا مقایسه این دو از اساس کاری اشتباه و نادرست است. چرا که هر دوی اینها مکمل یکدیگر هستند. هرکدام دارای مزیت ها و معایبی هستند و ممکن است مزیت های یکی بیشتر از دیگری باشد، اما نباید با ترجیح یکی، کسب و کارتان را از قابلیت ها و مزیت های دیگری محروم کنید.

اینستاگرام در جذب مخاطبین بیشتر، استفاده رایگان، برقراری ارتباط مستقیم با مشتری و استفاده آسان و … برتری دارد. ولی هیچ‌ یک از شبکه های اجتماعی، امکانات، قابلیت ها، پایداری و اعتبار بالایی که یک وب سایت از آن برخوردار است را ندارند.

فروش محصول و کسب درآمد از محل تبلیغات، بیشترین حجم فعالیت های تجاری در بستر اینستاگرام را به خود اختصاص داده است. برخی مزایا مثل رایگان بودن، حضور تعداد بیشتر مخاطبان، سادگی تعامل با مخاطبان و … باعث شده است که اغلب افراد، فعالیت در این بستر را ترجیح داده و در واقع بین اینستاگرام یا وب سایت، فعالیت در اینستاگرام را برگزیده اند. به همین دلیل هم نیازی به طراحی و راه اندازی وب سایت به خصوص فروشگاه اینترنتی احساس نمی کنند.

در صورتی که اصل موضوع کاملا برعکس است. پایه و اساس تجارت الکترونیک بر بستر اینترنت براساس وب سایت است. این که یک پلتفرم به دلیل سادگی استفاده و … درآمدزایی خواهد داشت، دلیل خوبی برای کنار گذاشتن وب سایت نیست. اگر چنین بود، بزرگ ترین کسب و کارهای فروش آنلاین داخلی و خارجی، بر بستر وب سایت شکل نمی گرفت.

علی بابا، آمازون، eBay، وال مارت، دیجی کالا، بانه دات کام، خانومی و … کسب و کارهایی هستند که بر بستر وب سایت طراحی و پیاده سازی شده اند و جزو برترین فروشگاه های اینترنتی خارجی و ایرانی محسوب می شوند. آیا آنها از مزایا و سادگی کار با اینستاگرام بی خبرند؟!

اینستاگرام معایب و نقاط ضعفی هم دارد که برای یک فعالیت تجارت الکترونیک، به تنهایی نمی تواند ابزار مناسب و ایده آلی باشد. مزایایی هم دارد که توسط عده ای به عنوان ابزار درآمدزایی مورد استفاده قرار می گیرد. در ادامه به برخی از این مزایا و معایب اشاره می کنیم.

 

مزایای اینستاگرام برای کسب و کارها

بی تردید اینستاگرام مزایایی دارد که مورد توجه برخی افراد قرار گرفته و آنان از این طریق درآمدزایی می کنند. در زیر به برخی از مهم ترین مزایای آن اشاره می کنیم:

در اینستاگرام زودتر به نتیجه می رسید

ماهیت اینستاگرام Instagram یک شبکه اجتماعی است و زمان کمتری نسبت به وب سایت از شما می گیرد و در نهایت می توانید خیلی سریع به اولین فروش دست پیدا کنید. البته باید بدانید که اگر اصولی این کار را آغاز کنید به نتیجه می رسید، چون کسی که تجربه بازاریابی در اینستاگرام را نداشته باشد نمی تواند تصمیمات درستی بگیرد و از تمام پتانسیل های این شبکه اجتماعی نهایت استفاده را ببرد.

استفاده از اینستاگرام رایگان است

برای افرادی که در ابتدای راه تجارت الکترونیک هستند و نمی توانند هزینه های زیادی را برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی صرف کنند، اینستاگرام ابزاری مناسب است. چون استفاده از آن کاملا رایگان است.

کاربری راحت و آسان

پست گذاشتن در اینستاگرام، مشاهده آمار و استفاده از سایر امکانات پروفایل های تجاری در اینستاگرام کار بسیار راحتی است و هر کسی که کار کردن با موبایل های هوشمند را بلد باشد از پس آن بر می آید.

تعامل راحت تر با کاربران

تعامل مستقیم با کاربران در اینستاگرام راحت تر و ساده تر است. به راحتی و به صورت مستقیم می توانید با مخاطبان تان ارتباط برقرار کرده و با آنها تعامل داشته باشید.

معایب و محدودیت های اینستاگرام برای کسب و کار اینترنتی

مثل هر ابزاری اینستاگرام هم معایب و محدودیت هایی دارد. با آگاهی از این معایب برای آینده کاری خود بهتر می توانید تصمیم گیری کنید. این معایب عبارتند از:

برای محصولات و خدمات خود دسته بندی ندارید

 با زیاد شدن تعداد محصولات و خدمات این موضوع تبدیل به یک معضل بزرگ برای مشتریان بالقوه شما شده و فروش شما را کاهش می دهد. در اینستاگرام نمی توانید برای گروه های مختلف کالایی خود دسته بندی ایجاد کنید و کاربر مجبور است تمام پست های شما را زیر و رو کند تا محصولی را پیدا کند.

برای محصولات متنوع جستجو ندارید

در اینستاگرام فقط اجناس جدید قابل مشاهده هستند و امکان جستجو برای کاربر وجود ندارد. در صورتی که در یک فروشگاه اینترنتی با استفاده از قابلیت جستجو، کاربر می توانید انواع محصول یا محتوای مورد نیازش را به سادگی جستجو و پیدا کند.

امکان به روزرسانی محصولات را ندارید

قیمت محصولات و موجودی آنها مدام در حال تغییر است و تغییر دادن آنها در اینستاگرام وقت زیادی از شما می گیرد؛ به خصوص اگر محصولات شما زیاد باشند یا در حال گسترش کسب و کارتان باشید! در واقع همیشه باید پست های تان را یک به یک به روز رسانی کنید. ولی در وب سایت این امکان را دارید که به روش های مختلف، قیمت و موجودی محصولات را تغییر دهید.

علاوه بر این هنگام اتمام موجودی یک محصول، مجبور هستید از میان پست های قبلی، محصول مورد نظر را پیدا کرده و برای اعلام اتمام موجودی آن به کاربر، کپشن بنویسید. ولی در وب سایت هنگام اتمام یا به روز رسانی موجودی، وب سایت به صورت اتوماتیک این تغییرات را به کاربر اعلام می کند.

فرآیند پرداخت بسیار دشوار است

در خریدهای اینستاگرامی امکان اتصال به درگاه بانکی و پرداخت آنلاین وجود ندارد. اگر کسی بخواهد از صفحه اینستاگرام شما خریدی انجام بدهد برای پرداخت باید ابتدا از شما شماره کارت بگیرد و بعد از کارت به کارت کردن وجه و ارائه رسید به شما سفارش خود را کامل کند. در صورتی که در وب سایت، کاربر به راحتی به درگاه بانکی متصل شده و پرداخت خود را انجام می دهد.

خطر حذف یا فیلتر شدن تهدیدی جدی است

شبکه های اجتماعی معمولا در معرض خطر فیلترینگ دائمی هستند و عاقلانه نیست تمام کسب و کار آنلاین خود را بر مبنای آنها شکل دهید. فیلتر شدن یکی از تهدیدهای جدی اینستاگرام است. حتی ممکن است اینستاگرام به دلایل مختلفی و بدون اعلام قبلی پیج شما را حذف و یا مسدود کند. این اتفاق برای بسیاری از افراد رخ داده است و آنها یک شبه همه مخاطبان شان را از دست داده اند. اما اگر وب سایت در اختیار داشته باشید، در صورت فیلتر شدن و حتی حذف پیج اینستاگرام، وب سایت شما یک پشتیبان قدرتمند و اطمینان بخش برای حفظ و نگهداری مشتریان تان است.

پیگیری مشتری دشوار است

اینستاگرام هیچ امکانی برای مدیریت مشتریان و حتی سفارش های رسیده ندارد و تنها راه برای مدیریت مشتریان و خریدها، ارسال و دریافت پیام از طریق دایرکت و یا کپشن نویسی است. ولی در وب سایت، خریداران ملزم هستند پیش از پرداخت نهایی، آدرس و دیگر اطلاعات خود را ثبت نمایند. بدین ترتیب شما یک بانک اطلاعاتی جامع در اختیار دارید که برای خریدهای بعدی هم می توانید برنامه های مختلفی را برنامه ریزی و اجرا کنید.

جلب اعتماد و اطمینان مخاطب سخت است

هر چقدر هم پیج اینستاگرام شما خوب باشد، باز هم مهم ترین مشکل عدم اعتماد و اطمینان مخاطبان به پیج اینستاگرام است. چون از طرف هیچ مرجع قانونی مورد تأیید نیستید. بنابراین کاربران به سختی به شما اعتماد می کنند و جلب اطمینان آنها کاری سخت و زمان بر است.

ولی برای یک وب سایت و فروشگاه اینترنتی می توان از مراجعی مانند «ای نماد»، نماد اعتماد الکترونیک گرفت. همین مسأله هم خیال خریدار را از بابت پیگیری و یا شکایت راحت کرده و او با اطمینان بیشتری نسبت به خرید اقدام می کند.

مزایای داشتن فروشگاه اینترنتی

  1. معرفی بهتر و بیشتر محصولات و خدمات و ایجاد حس اعتماد و حرفه ای بودن
  2. مشتری های بالقوه شما از محدوده فالوورهای شما بیشتر شده و شامل کل دنیا می شود
  3. در گوگل دیده خواهید شد. دیده شدن در نتایج جستجو قابل مقایسه با تعداد محدود فالوور نیست
  4. استفاده از درگاه های بانکی مستقیم و غیرمستقیم و تسریع بیشتر در فرآیند سفارش  و خرید
  5. ایجاد کمپین های تبلیغی، تشویقی و تخفیفی به صورت اتوماتیک
  6. مدیریت بهتر محصولات، خدمات، کاربران و سفارشات و جلب رضایت مشتریان در فرآیند خرید
, , , , , , , , , , , ,
پست های مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

فهرست